2016. március 14., hétfő

WebQuest

A WebQuest-es anyagom a Zunal alkalmazással készítettem el. A felület rengeteg lehetőséget biztosított számomra. Tanár és diákbarát egyben. J
Nagy előnynek tartom, hogy a felület lehetőséget ad a kooperatív csoportmunkától kezdve a magántanulók otthoni tanulására is. Az oldalra feltöltött anyagokat bárki, bármikor, akár a tanórán, akár otthon kedvére olvasgathatja. A tanulók egyaránt kutathatnak a tanórákon és otthon is.
A megadott linkek navigálják a diákokat a böngészőn, teret adva a kreatív internethasználatnak. Ez fejleszti számítógépes kompetenciájukat és az interneten való tájékozódásukat is. Rengeteg hasznos oldalt ismernek meg, melyek során hasznos információkat gyűjtenek össze eltérő tárhelyekről.
A tanulóknak fejlődik kritikai gondolkodásuk is, megtanulják kiszűrni a valós, használható információkat az internetes anyagok közül.
Ami a program felépítését illeti, nagyon logikusnak találtam. Meg van a ráhangolódó szakasz, a célmeghatározás, a tudatosítás, a gyakorlás és az ellenőrzés is. Mindegyik szakasz elhanyagolhatatlan, emiatt örömmel láttam, hogy a program egyenlő hangsúlyt fektet mindegyik szakaszra. Tanítás során könnyen alkalmazható, és tanuláshoz rettentő izgalmas felület. J


Az általam létrehozott WebQuest Ady költészetének behatóbb ismertetését teszi lehetővé. A tanulók számos videó, ábra és tanulmány segítségével gyűjtenek információt az internetről. Lehetőségük van Ady költészetéhez kapcsolódó interaktív feladatok megoldására is. 

WebQuest-es anyagom ITT  található. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a WebQuest anyagod, különösen a megfogalmazás módja és a képek, amelyeket beleraktál. Látszik, mennyi munka, lelkesedés van mögötte, és az is jó, hogy forrásként használtál könnyebben és nehezebben érthető szakirodalmakat is. (Sulinet,Szegedy-Maszák Mihály tanulmánya.) :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Niki! :)

    Én is néztem, hogy milyen sok szakirodalmat adtál meg! Ez jóó :) Végül is... mindenki talál benne olyat, amit élvez. És, bár a többi is tetszett, az értékelősnél külön felűnt, hogy mennyire kapcsolódik az adott szakasz témájához, mégis a kezdőkép volt számomra a leginkább lehengerlő. ;)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a webquested, nagyon igényes és látszik, hogy rengeteget foglalkoztál vele, nekem is kedved adtál, hogy kicsit többet tudjak meg Adyról :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat!
    Örülök, hogy tetszett és meghoztam a kedvet Adyhoz! :)

    VálaszTörlés